Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

De ce mă doare în piept după ce alerg?

ForumCategorie: CardiologieDe ce mă doare în piept după ce alerg?
Cristea Madalina a intrebat acum 2 ani
De ce mă doare în piept după ce alerg?
1 raspunsuri
Clinica Eminescu 100 Echipa a raspuns acum 6 luni
Durerea în piept după alergare poate fi cauzată de mai multe motive, iar este important să consulți un medic pentru a identifica cauza exactă. Cu toate acestea, iată câteva posibile explicații pentru durerea în piept după alergare:
  1. Intensitate prea mare: Dacă alergi sau faci exerciții fizice cu o intensitate prea mare sau bruscă, mușchii și articulațiile din jurul pieptului pot deveni tensionați și pot provoca durere.
  2. Probleme musculare sau ligamentare: Leziunile sau suprasolicitarea mușchilor și ligamentelor din zona pieptului pot cauza durere. Aceasta poate include entorse, întinderi sau alte leziuni.
  3. Probleme respiratorii: Alergarea rapidă poate duce la o respirație mai rapidă și mai superficială, ceea ce poate provoca iritarea pleurei (membrana care acoperă plămânii și căptușește cavitatea toracică), cauzând durere în piept.
  4. Stres sau anxietate: Factorii psihologici, cum ar fi stresul sau anxietatea, pot contribui la senzația de durere în piept în timpul sau după exerciții fizice.
  5. Probleme cardiace: În unele cazuri, durerea în piept după alergare poate indica probleme cardiace, cum ar fi angina pectorală sau alte afecțiuni cardiovasculare. Este important să excluzi aceste cauze prin consultarea cu un medic.
Dacă experimentezi durere în piept după alergare sau orice alt tip de disconfort, ar trebui să consulți un medic pentru o evaluare completă. Nu ignora durerea în piept, în special dacă este intensă sau însoțită de alte simptome, cum ar fi dificultăți de respirație sau senzație de presiune în piept. Specialiștii noștri pot oferi evaluare și îngrijire personalizată pentru a identifica cauza simptomelor tale și pentru a începe un plan de tratament adecvat. Este important să prioritizezi sănătatea ta, și Clinica Eminescu 100 este aici pentru a oferi suportul medical de care ai nevoie. Te invităm să faci o programare pentru o consultare detaliată și evaluare specializată.

Programeaza-te

X