Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Imi este frica sa ies din casa si sa ma intalnesc cu alte persoane. Oare am fobie sociala? Cum scap de fobii?

ForumCategorie: PsihiatrieImi este frica sa ies din casa si sa ma intalnesc cu alte persoane. Oare am fobie sociala? Cum scap de fobii?
Gherman Laurentiu a intrebat acum 7 luni
1 raspunsuri
Clinica Eminescu 100 Echipa a raspuns acum 7 luni
Imi este frica sa ies din casa si sa ma intalnesc cu alte persoane. Oare am fobie sociala? Cum scap de fobii? Simptomele tale sugerează posibilitatea unei fobii sociale. Pentru a depăși această frică și a gestiona fobia socială, următorii pași pot fi utili: 1. Caută ajutor profesional: Consultă un psiholog sau un terapeut specializat în tulburări de anxietate sau fobii sociale. Ei pot oferi terapie cognitiv-comportamentală sau alte forme de terapie care se concentrează pe gestionarea și depășirea fricii sociale.
2. Auto-îngrijire: Exercițiile regulate, tehnici de respirație sau de relaxare precum meditația pot ajuta la gestionarea anxietății în situațiile sociale.
3. Expoziție graduală: Începe cu situații mici și progresează treptat către cele mai provocatoare. Acest lucru te poate ajuta să te simți mai confortabil și să câștigi încredere în abilitățile tale sociale.
4. Stil de viață sănătos: Menținerea unei rutine regulate de somn și exercițiile fizice regulate pot avea un impact pozitiv asupra stării generale de sănătate mintală.
5. Grupuri de suport: Participarea la grupuri de suport sau interacțiunea cu alți oameni care au trecut prin experiențe similare poate oferi sprijin și încurajare. De asemenea în clinica noastra este prezent programul de terapie de grup. Clinica Eminescu 100 poate oferi sprijin și terapie pentru fobia socială. Consultând psiholog de la clinica noastră, vei primi evaluare și îndrumare personalizată pentru a depăși această frică și pentru a dobândi abilități pentru a gestiona mai bine situațiile sociale. Aveți aici atașat un articol util situațieihttps://clinicaeminescu100.ro/fobiile/

Programeaza-te

X