Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Tatal meu este permanent nervos, chiar daca nu mai consuma alcool de cativa ani. Cum il pot calma?

ForumCategorie: PsihiatrieTatal meu este permanent nervos, chiar daca nu mai consuma alcool de cativa ani. Cum il pot calma?
Cristina a intrebat acum 7 luni
1 raspunsuri
Clinica Eminescu 100 Echipa a raspuns acum 7 luni
Este important să înțelegem că schimbările de comportament și starea de nervozitate pot fi cauzate de mai mulți factori, chiar și după încetarea consumului de alcool. În situații de acest gen, câteva abordări pot fi utile: 1. Comunicarea deschisă: Încercați să aveți discuții calme și deschise cu tatăl dvs. pentru a înțelege ce anume îl neliniștește sau îl face nervos. Ascultarea activă poate fi esențială în gestionarea emoțiilor sale.
2. Promovarea activităților relaxante: Sugerați activități care îl pot ajuta să se relaxeze, cum ar fi plimbările, meditația sau tehnici de respirație profundă.
3. Sprijinul pentru îngrijirea sănătății mentale: Încurajați-l să caute ajutor profesional din partea unui psiholog sau a unui terapeut specializat în sănătatea mentală. Terapia poate oferi strategii și tehnici pentru gestionarea stresului și a emoțiilor.
4. Promovarea unui stil de viață sănătos: O dietă echilibrată, somnul adecvat și exercițiile fizice regulate pot contribui la îmbunătățirea stării generale de bine. Încurajați-l să ia legătura cu un specialist în sănătate mintală sau să viziteze Clinica Eminescu 100 pentru sprijin și îndrumare. Un psiholog sau terapeut specializat în sănătatea mentală poate oferi tehnici și strategii adaptate pentru a-i gestiona mai eficient starea de nervozitate și pentru a-i oferi sprijin în această perioadă.

Programeaza-te

X